„Спечелих от тотото няколко милиона – а дано, ама надали“

Стандарт

„За кокошка няма прошка, за милиони няма закони.“

Тази пословица на народа ни –  най-великия и мъдър философ-натуралист по житейските проблеми, важи с пълна сила за двамата хубостници, които преди известно време опитаха да чопнат джакпота на българския спортен тотализатор.

Три месеца зад решетките на следствения арест за щурата авантюра на двете млади момчета – Продан Маринов и братовчед му Николай Маринов (на по 19г.). Това е постановил софийският апелативен съд, или по-точно, подкупните мекотели, които го менажират и вяло симулират дейност.

Варненските „архизлодеи и  терористи“ са помолили магистратите за справедливо решение – да излязат от следствения арест, но мастурбатите  отказали с  аргумента, че опасността на деянието е завишена и при по-мека мярка злите бандити можело да повторят престъпното си злодеяние.

„Пробвахме на шега“, заявяват  „новите Маргини“, но чичко продажен прокурорчо им отвърнал, че от играчка става плачка, и бързо напуснал залата, качвайки се на лъскавия си автомобил „S“ класа, подарък от старите Маргини в замяна на голяма услуга, която няма да спомена.

Николай и Продан са симпатяги. Направо да ги щипнеш за бузките, особено пълничкия. На процеса в София те се усмихваха по коридорите, а не криеха лицата си с якета, по подобие на „Килърите“, „Наглите“ и др. плазмодии от родния ъндърграунд. Шушумигите произхождат от добри семейства на морски офицери (по настоящем бащите им са капитан на кораб и главен механик на кораб). Единият – Ники, има заслуги в разработването на проект за електронен бележник в родния си град – Варна. Отличник и добър информатик е. Другият – Продан, вече учи във военноморското училище във Варна и явно не се справя добре – има ликвидационен изпит, който ще изпусне.

Бъдещите неуспели милионерчета са на прага на живота си като зрели хора. Предстоят им изпити, на които няма да могат да се явят, заради глупавата си постъпка – на Ники – за прием във военноморската академия, а на Продан – за оставането в нея.

Нескопосаното им изпълнение ги направи известни. Вярвам, че мнозина българи са ги поздравили, гледайки централната новинарска емисия, и са си казвали с усмивка на уста „Евала момчета, браво“. Сигурен съм, че 90% от нас са им съпричастни за смелостта и доблестта да повторят няколко етюда от любимите ни холивудски филми, където  готините пичове с черни очила изпълняват безупречно блестящия си план за касов обир, както в „Бандата на Оушън“ например.     А и да откраднеш от крадеца, демек Спортния тотализатор, не е кражба, всеки го знае.

„Криминологията изучава  престъпниците – неудачници. Успелите престъпници ги изучава политологията.“

Всеки българин с поне частично запазен мозък от телевизиите и вестниците на свинската медийна империя, а и на останалите компрадори и политически подлоги в Българско,  знае, че в нашето тото манипулациите и измамите са крупни, а печалбите нищожни. Смехотворни дори. Но за  жалкия ни стандарт и безкритичното ни, стереотипно мислене, подсилено от немотията, постъпленията в тотото блестят като златно съкровище от добре охранявана испанска галера пред едноок и куц пират от Тортуга. Измамният блясък на съкровището е последната ни надежда за един по-добър живот в непоносимото настояще и винаги умира предпоследна. Последни умираме ние.

От шоуто „Господари на ефира“ неведнъж са изобличавали нагласените тиражи, а пикът на шмекерията бе достигнат през 2009г., когато в рамките само на три дни бяха изтеглени едни и същи числа . Математици изчислиха, че шансът за това е едно на не знам си колко милиона. Аз пък изчислявам, че шансът за това е във въпроса дали  правителството се чуди откъде да намери още малко пари, за да залъже пенсионерите с няколко лева предизборно увеличение на месечната  рента. И още, дали през съответния ден на директора на тотото са го сърбяли кунките.

 Как от бивша шефка на тотото, уличавана нееднократно в крупни машинации, Ирена Кръстева се превърна в първа медийна баронеса и създаде от уродливия си син „един успял мъж на 33“, амбициран да оглави силовите структури в държавата?

Защо никой не осъди  Хидроинженера с диплома по философия, който взе близо милион като консултант по строежа на язовир Цанков камък и доскоро се биеше в гърдите, че разпределя порциите в държавата?

Кога някой ще признае публично, че Бойко Борисов е бил мутра от висш разред и е участвал в контрабандни канали, рекет, изнудване и застрахователни злоупотреби. Че поста му в МеРеВе-то е купен от Маджо и Пашата?

Никога!!! Защото, докато „в другите държави има мафия, в България мафията си има държава“.

Пишман обирджийте Продан и Николай са засегнати пряко от мафията ни. Бащата на Николай е бил измамен от убития наскоро „бизнесмен“ Борислав Манджуков. Бий, за да не те бият. Кради, за да не бъдеш окраден. Тази закономерност може би ги е мотивирала, защото сега човек за човека е вълк, поне докато не се създаде, от нас самите, обикновените хора,  истинска правова държава със справедлива легислатура и законов ред.

Вие спечелихте ли нещо от тотото? Защото аз спечелих. Спечелих, по-скоро спестих, 70 стотинки, като не играх в тиража с 5-милионния джакпот и не прахосах парите си по една грозна лъжа.

„Тотото е най-добрият начин да преброиш мизерстващите оптимисти.“

Помислете си върху това.

Президентът на Галактиката

One thought on “„Спечелих от тотото няколко милиона – а дано, ама надали“

А, ко речи? Кажи баба тенкю! Ко, не!

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s