СЪОБЩЕНИЕ ОТ ПРЕСЦЕНТЪРА НА ГАЛАКТИКАТА

Стандарт

Здравейти Ва, батка,

Аз съм „Оварваризатора на текстове“, Господаря на високопарния кич, Повелителя на правоверната простотия, Властелина на тоалетния хумор, Майстора на клозетната философия и не на последно място – Президентът на Галактиката.

Да Ви се похваля. Днеска чукнах обява номер 200 от обявите, по които съм кандидатствувал в jobs.bg. Към тях можете да прибавите и още 100-тина други обяви за работа, по които съм кандидатствувал през изминалите 6 години, откакто завърших ВИШО в Алма Матер, да са …… в кратуната проста. От всички интервюта, на които съм ходил, и от всички нищожни, гадни работки, които съм почвал – нищо не излезе – ПРОВАЛ. Да си честен, порядъчен, морален и лоялен не е печелившата формула за нашите географски ширини. Прозрачен избор, Меритокрация, Идеали – БОШЛАФ!!!

Абселютен рекордьор съм по несгода. Пълен провал! Опитвал съм какво ли не и никъде не съм случвал на поносимо работно място – за хубавите места явно нямам шанс без връзки и Вуйчо Владика, а не е като да не съм продуктивна работна сила с високо КПД. Не съм и някой неграмотник. Положението ми никак не е розово, но това не ме отчая, а напротив – вдъхнови ме. И докато в мен набираше мощ нарастващото чувство за непоносимост към родната кошмарна обстановка, което рано или късно ще прерасне в   бягството ми от „затвора“ в България,  аз видях нова възможност в сблъсъка си с трудностите и се вдъхнових.

Вдъхнових се и  създадох рубриката „Приключенията на Митко“, чийто главен герой е зубърът с диоптри Митко Калитков. В неговия образ съм въплътил голяма част от собствения си опит и възгледи. Пътят му през всяко едно от причудливите му приключения отразява много от действително случилите се събития с мен, но художествено окрасени и хиперболизирани.

Историята на Митко Калитков („Диоптърмен“) разкрива  страданията на един безработен млад висшист в родната майка Чалгария и неговата битка за кариерна реализация.

В  Митко Калитков ще откриете както част от мен, така и един много луд, обречен на присмех супергерой. Модерен български Дон Кихот понякога, разочарован посредствен интелектуалец, опростачен и озлобен до крайности маниак, но преди всичко – един неуспял, много неуспял, страшно неуспял в живота млад мъж, който всяка вечер си ляга и всеки ден става с угнетяващите го мисли за неуспеха и спасителния план да ИЗБЯГА.

ДИОПТЪРМЕН – това е „романът“.

Enjoy…

А, ко речи? Кажи баба тенкю! Ко, не!

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s