Търкаш талон – пичелиш среден пръст!

Стандарт

Чухте ли, бе, братя? Онзи помияр дето рекламираше КТБ, подритвайки листчета хартия към кошчето за боклук взел че станал рекламно лице на Череповата лотария! Може би му трябват още пари, за да си купи въртолейшън!!!

Значи, блещи се Стоичков от талавизора и баламосва – „Пубиждавал съм англичани, наказвал съм французи, аржинтинци… Немцити са ми абонати.“

– Ма, баламурницити най-ги обичаш, нали? Още малко да се беше полигавил, че да беше пуснал и тъпизма си от преди няколко години: „Който играй, пичели, който ни играй, ни пичели!“ 

В случая с лотарията на доказания престъпен бос Васил Божков-Черепа истината е точно обратната на тъпизма на Стоичков. Каквото и да ни показват от телевизионния екран, който и продажен селски бек да викат на помощ като рекламно лице. В Националната лотария на Мамона Божков, КОЙТО НЕ ИГРАЕ, ЩЕ СПЕЧЕЛИ, а този, който играе, обезателно ще изгуби – било то последните си стотинки, отделени за хляб и кренвирши, било имунитета си срещу хазартните игри, или спокойствието в семейството си и здравия разум.

Бедата е, че и образованите граждани, дори академични преподаватели и специалисти по точни науки падат жертви на агресивната лотарийна пропаганда. Една мисъл гласи „Тотото е най-добрият начин да преброиш мизерстващите оптимисти“. Аз бих добавил към оптимистите и изобщо всички мизерстващи.

На цената на 2, 3, 5 или 10 лв. милиони българи си купуват няколко лъжовни мига на напразни надежди, на приказни мечти, на илюзии, че спечелят ли, животът им моментално ще се промени, и още от утре ще могат да топнат задници в джакузито, помлясквайки черен хайвер с морски дарове.

Познат ли ви е краткият наркотичен период преди да изтъркате лотарийния билет? Онова прекрасно, опияняващо, обсебващо всяка фибра чувство в очакването на милионите; божественото могъщество след като сте купили талона, знаейки, че в джоба си държите пропуска за света на богатите; мисленото разпределяне на печалбите, глътката силни позитивни усещания насред сивия смог на задушния ви и окаян живот в немотията на калта.

И накрая идва фрустрацията – изтърквате не 5 хиляди, нито 10 хиляди, 50, 100, 200, 500-хиляди, не и един милион, а един дебел и много много тлъст СРЕ-ДЕН ПРЪСТ. Пръстът на Божков. 

Да ви кажа честно, и с мен се случи. Както е написал поета-работник: „Не стига ти хлеба, залитнеш от мъка и стъпиш в погрешност на гнило.“

Как стана при мен. Постепенно. Като една съвременна Ева, или пък изкусителна Далила булката ме тласна към греховното безумие, давайки ми заразителен пример със своята заблуда по лотарията.

Въпреки че прозрях от самото начало на частните лотарии през 2013г., че всичко е кьорфишек, за да си напълни джеба поредният олигарх, аз лекомислено се поддадох на изкушението и притиснат от незавидното си финансово положение залитнах по измамите на лотарийния Сатана като първи глупак.

Даже започнах да треперя суеверно при всяка дребна случайност (като това, че съм намерил 10 стотинки на улицата, или че ме е нацвъкал гълъб) и да използвам свои ритуали при лотарията с търкащите се талони. Сред най-емблематичните си свещенодействия и компулсии ще спомена само щастливата монетка за търкане на талони от Гибралтар, късметлийското ми православно календарче  на Богородица и продължителното държане на билета  до интимни места на тялото ми нощем. Направо ме е срам.

Ето, вече 20 и кусур дни ми бавят заплатата и 3-ти ден съм само на вода и слънчеви бани за обяд, защото си дадох последните 5 лева за билети от лотарията, вместо за хляб и салам Камчия. И вие сте така, нали?

Никой не е застрахован от влиянието на всеобщата лудост. Заразени сме от епидемията на един вид ирационално мислене, чийто най-голям съюзник е бедността ни, недоимъка, но и лакомията за повече без да си направил нищо.

Кого да обвиним? На първо място – себе си, а след това и подкупните мекотели в Министерския съвет и Парламента, които се коалираха неотдавна с хазартните спекуланти в създаването на мита за лесните пари. 

Да, точно така. Управляващите партийни корпорации и лидерски клики улесниха превръщането на хазарта от запазен набор измами само за определена група хора с латентна психика и алкохолни проблеми в достъпна и желана съблазън за всеки обикновен българин с пет лева аванс в портмонето, без оглед на пол, религия, раса и възраст, както пише в Конституцията, ръзбийшш ли!

През 2012 г.  кабинетът  „Борисов 1“  разреши лотарийните игри да се продават извън специализирани пунктове.

И стана така, че заедно с хляба баламурника бай Петко от Сунгурларе да може да се пресегне съвсем лесно и към талоните от щанда, от които е спечелил друг баламурник – чичо Митко от Полски Тръмбеш, видян преди малко с огромна табела с 6-цифрена сума по талавизора. А там никога не лъжат, ама никога. И бай ви Петко Сунгурларски – хоп, скача като котка на суджук върху билетите.

Иииии още: Агресивната реклама на хазарт по продажните медии е в разрез със закона, но България е държава на мафията и лотарийните босове имат протекция от най-висшите етажи на властта – няма значение кой ни управлява – сини, червени, зелени или пембени. Божков и Пеевски пак ще ни доят.

Псевдо реформаторски настроените политически движения, като новото на Христо Иванов, или по-новото на Радан Кънев, издигат лозунги в предизборната си платформа за изкореняването на хазартните реклами, но, уви, дори да не се окаже предизборен трик, това няма да доведе до нищо. Революция трябва. Трябва да заколим свинята и да кремираме Черепа.

А може, и за да ни докаже колко е велик, свинята, така де, Пеевски, да стане вносителят на законопроекта срещу рекламата на хазарт, както цинично направи и със законопроекта срещу офшорните зони.

В Англия пък частните лотарии са задължени да подкрепят социални инициативи и да отделят фиксирани суми от печалбите си за тях. В България на частните лотарии им се опрощават данъците, както стана през 2013г. с Череповите лотарии при правителството на Орешарски.

У нас бедните стават по-бедни, а богатите по-богати. Изправени сме пред бездната на все по-разтварящата се социална ножица. И за капак на всичко идват лъжливите лотарии, в които единственият сигурен и траен печеливш е този, който ги организира.

Резултатът ще бъде следният: бедните ще продължават да се оплитат в хазартните примки на Божков, защото по правило те са и най-лесни жертви. Спиралата на пристрастяването им ще ги засмуква още и още по-надолу, докато ударят дъното на мизерията и се изпоизядат едни други.

А останалите баламурници, като мен – в близкото бъдеще, ако  продължим да търкаме разсъдъка си заедно с талоните на Черепа, и ако продължим да вярваме на хаотичната подредба на обстоятелствата, наречена късмет, вместо на собствените си възможности, със сигурност ни чакат много големи разочарования.

„Оттук насетне финансовите ви проблеми ще изчезнат“ – лъжат ни мутрата Иво Андонов и анорексичната му перхидролена асистентка от прайм тайма на Нова телевизия, но от сетне на тук, казва здравия разум, за много други балами финансовите проблеми ще продължават, и ще се задълбочават, защото единични бройки клинично обсебени по лотарията маниаци дават по четвърт заплата на месец за талоните на Божков. Това си е чиста проба скрит данък. Данък Череп.

„За да спечелите само трябва да си закупите билета от мрежата на Лафка, Български пощи и дъра-бъра сто чадъра“- пищи пресипналия глас на Пенка, или както там се казва онази асистентка. – Да, руса проститутко, но не казваш нищо какво да направим за да загубим. Елементарно, пак само трябва да си закупим билет.

Видите ли отново натрапваните реклами на Национална лотария – сменете канала – гледането им няма да ви донесе нищо добро. Или най-добре счупете тоз талавизор и четете книга.

Навремето един рапер пееше „мъчно ми е за Мело Тв Мания“. На мен пък ми идва да запея: „Мъчно ми е за Риск печели риск губи и Къцката Вапцаров“ – при неговата хазартна игра поне трябваше да си размърдаш малко мозъка, за да спичелиш.

Президентът на Галактиката

А, ко речи? Кажи баба тенкю! Ко, не!

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s