Новият Соломон

Стандарт

      Името ми е Самуил. Още щом постъпих в новото училище доказах на всички, че не бива да се бъзикат с мен. Бия се като нинджа. Винаги защитавам слабите. Хората казват, че имам вроден усет за правда, сякаш някаква извънземна сила ми е повлияла, когато съм се родил.

     След като се преместих в новия ми клас, веднага започнах да налагам ред, но останах самотен войн. Уважението, с което ме гледаха, съдържаше и страх.

    Проблемите с Боби, Гошо Михайлов и Невен ги реших трудно и след много бой. Накрая успях да ги дисциплинирам, но ги бях посинил здравата. Даже в едно конско директорът ме заплаши  с ТВУ. Аз обаче победих. Те вече не закачаха слабите и се дърпаха само помежду си.

    Вчера Миро пусна по чиновете обработено със специална програма секс клипче, в което Боби беше в главната роля. После го унижи публично в клас по Информационни технологии, като го прожектира в презентациите.

     Все пак го хвана шубето, след като видя Боби и Невен (който също имаше роля в клипчето) да въртят главите си заканително, но пред мен не смееха нищо. В междучасието Миро ме попита дали можел да разчита на мен, ако станело проблем. Обеща и да почерпи.

     Миро си беше от тестото на разглезените новобогаташчета. Спасявал съм го дузина пъти от бой и гаври. Сега, в „Новия ред“, нещо си беше въобразил и явно си мислеше, че ще му се размине, като купи протекцията ми.

     Боби пък от два дни беше друг. Майка му имала рак. Пак се ядоса, де. Но беше друг.

     След часовете Миро и свитата му от подмазвачи за черпня се отправиха бързичко към изхода на двора.

     Изтичах към тях и спрях Миро. – Къде си мислиш, че отиваш? – попитах го аз. После свирнах с уста и Боби се показа зад едно дърво. – Миро, мисля, че Боби иска да ти каже нещо…

Президентът на Галактиката

А, ко речи? Кажи баба тенкю! Ко, не!

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s